Тернопільську область у парламенті представляють 5 нардепів. Рух “Чесно” проаналізував роботу наших обранців та презентував масштабний звіт. У понеділок ми опублікували першу частину цього документу, йшлося про Володимира Гевка.  У вівторок підсумовували депутатську роботу нардепа Андрія Богданця. Вчора говорили про  Миколу Люшняка. Сьогодні головним героєм буде Ігор Василів.

Ігор Василів (округ №164) працює в Комітеті ВРУ з питань транспорту та інфраструктури. Також його обрали головою тимчасової слідчої комісії, яка контролює розслідування нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів в Україні.

До речі, Василів став нардепом уперше. За даними Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, раніше він був підприємцем у сфері посередництва в торгівлі товарами широкого асортименту. Крім того, він очолював тернопільський “Автомайдан” і брав активну участь в акціях протесту проти Авакова тощо.

На своїй сторінці у Facebook народний депутат розповідає здебільшого про голосування в Раді. Також він порушував соціальні питання, наприклад щодо виплати заробітних плат освітянам, медикам і працівникам Укроблавтодору.

Василів інспектує автошляхи, хоча це не входить до повноважень законотворця, та працює на своєму окрузі. Під час трьох виступів у сесійній залі нардеп згадував про Бюджетний кодекс і дороги.

За інформацією Bigus.info, фірма, наближена до Василіва, обслуговуватиме автодороги на Тернопільщині. У коментарі журналістам інтернет-видання депутат зазначив, що знає про цю компанію. Щоправда, її успіх після отримання ним мандата він заперечує. Мовляв, шлях фірми був довгим і тернистим, бо ж в області роками існує нечесна конкуренція.

Василів підтримав майже 50% законопроєктів, які розглядала Верховна Рада протягом чотирьох місяців роботи. Він проголосував “за” Виборчий кодекс, судову реформу, штрафи за пропуски депутатами засідань у Раді, кримінальну відповідальність за незаконне збагачення та ін. (див. на графіку вище).

Нардеп запропонував дві поправки, одну з яких врахували частково. Ці поправки стосувалися вдосконалення роботи Державного бюро розслідувань.

Торік він був співавтором 6 законопроєктів, два з яких уже підписав президент. Це, зокрема, закони про 1) вдосконалення системи фінансової реструктуризації та 2) скасування недоторканності народних депутатів.

Василів подав три депутатські запити, пов’язані з виділенням субвенцій на придбання медичного обладнання та розслідуванням злочинів проти активістів. Усі три його запити розглянули.

Ігор Василів був єдиним з-поміж тернопільських нардепів, хто не проголосував за призначення складу Кабміну. Він висловив позицію, що голосувати за це пакетом не можна, оскільки там є такі міністри, як Арсен Аваков, який, на його думку, не може обіймати цю посаду.

FB_IMG_1581593651595

Від admin