Тернопільську область у парламенті представляють 5 нардепів. Рух “Чесно” проаналізував роботу наших обранців та презентував масштабний звіт. Учора ми опублікували першу частину цього документу, йшлося про Володимира Гевка. Сьогодні ж підсумуємо депетатську роботу нардепа Андрія Богданця.

Андрій Богданець (округ №163) очолює підкомітет з питань ціноутворення та розвитку зовнішньоекономічної діяльності в агропромисловому комплексі Комітету ВРУ з питань аграрної та земельної політики.

До виборів він був заступником генерального директора ПрАТ “Птахофабрика Тернопільська”. І хоча впродовж виборчої кампанії вже був помічений на гречкосійстві, але наразі, судячи з інформації в соціальних мережах, народний депутат повідомляє здебільшого про успіхи роботи фракції “Слуга народу” та послідовно підтримує політику Зеленського.

Він є одним з тих, хто підтримав законопроєкт про відкриття ринку землі. Під час одного із засідань комітету з питань агрополітики, коли обговорювали це питання, виникла сутичка, і згодом фракція “Слуга народу” відреагувала заявою щодо “зухвалого нападу на нардепа Андрія Богданця”.

Також Богданець долучився до марафону на підтримку тернопільського ставу, куди, як пишуть місцеві ЗМІ, скидають відходи.

Богданець, як і його колеги Гевко та Василів, теж був торік одним з найактивніших голосувальників у Верховній Раді. Щоправда, у нього менше голосувань, бо на деяких засіданнях він був відсутній, наприклад під час голосувань за судову реформу, криміналізацію кнопкодавства та Виборчий кодекс (див. на графіку вище).

Він запропонував найбільше поправок – 82, з яких 77 – до проєкту закону щодо відокремлення діяльності з транспортування природного газу (анбандлінгу). З них було враховано лише дві поправки.

Нардеп став співавтором 7 законопроєктів, зокрема й стосовно відкриття ринку землі. Він надіслав два депутатські запити.

Йому повернули 81 250 грн компенсації за оренду житла в Києві.

До свого депутатства Богданець брав участь в АТО у складі батальйону особливого призначення “Січ”. Як писали ЗМІ, його визнали винним у вчиненні хуліганських дій та умисному заподіянні тілесних ушкоджень середньої тяжкості. Про це повідомив у Телеграм екснардеп Ігор Мосійчук. У відповідь Богданець намагався пояснити, що, мовляв, це сталося 2015 року, коли він ще не думав про балотування до Верховної Ради.

богданець

Від admin