Тернопільську область у парламенті представляють 5 нардепів. Рух “Чесно” проаналізував роботу наших обранців та презентував масштабний звіт. У понеділок ми опублікували першу частину цього документу, йшлося про Володимира Гевка. Учора  підсумовували депутатську роботу нардепа Андрія Богданця. Сьогодні на черзі – Микола Люшняк.

Микола Люшняк працює в Комітеті ВРУ з питань бюджету, як і Володимир Гевко. Він входить до депутатської групи “Довіра”.

Люшняк не є активним на своїй сторінці у Facebook. Інформацію про його роботу в парламенті та на окрузі, про приймання громадян публікує переважно помічник нардепа Ігор Павлишин.

Люшняк активно висловлюється проти законопроєкту щодо відкриття ринку землі, який ухвалили в першому читанні. Він підтримував проєкти законів на 46%, а загалом голосування – на 43%.

До обрання народним депутатом він був аграрієм, засновником ТОВ “Золотники Агро”, яке вирощувало зернові, баштанні, бобові культури та мало інші види діяльності.

З-поміж важливих законопроєктів Люшняк не підтримав перезапуск НАЗК, проєкт закону щодо вирубування лісів у Карпатах, а під час голосування за деякі законопроєкти був відсутній.

Він запропонував 19 поправок до Бюджетного кодексу, з яких три врахували частково.

Депутат став співавтором семи законопроєктів, один з яких стосувався фінансової підтримки “Пласту” й був підтриманий нардепами.

2019 року він подав два депутатські запити, зокрема до Вищої ради правосуддя та до міністра Авакова стосовно надання правової допомоги й забезпечення об’єктивного розгляду звернення мешканки міста щодо поновлення конституційного права на житло.

За оренду житла в Києві нардепу повернули 78 650 грн.

Нагадаємо, Люшняк став народним депутатом удруге. Під час минулої каденції він належав до фракції БПП “Солідарність”. Його округ отримав найбільшу суму субвенцій з-поміж округів нардепів Тернопільщини. 2014 року Микола Люшняк здобув в окрузі 40% голосів виборців і переміг свого конкурента – аграрія Михайла Апостола, який балотувався від ВО “Батьківщина”. На парламентських виборах 2012 року Люшняк висувався від “УДАРу” й посів третє місце в окрузі.

Люшняк

Від admin