Іноземних студентів, представників різних країн Африки, які навчаються в ТНМУ, у зв’язку з повномасштабною війною Росії проти України, стало менше. За підтримки ступника директора центру культурного розвитку та виховної роботи, доцента Олени Покришко студенти-африканці розпочали створення тимчасової асоціації African Student Unit.

Мета асоціації – об’єднати тих, хто вирішив продовжувати навчання в Україні, незважаючи на умови воєнного часу. Студенти іноземного факультету навчаються за гібридною системою. Ті з них, які повернулися до Тернополя, разом з українськими студентами відвідують заняття в стінах університету і на кафедрах, які розташовані на клінічних базах міста. Ті студенти, які перебувають за кордоном, використовують платформу Teams, навчаючись онлайн.

Асоціація сприятиме кращій взаємодії між студентами, розповсюдженню необхідної інформації, допомагатиме вирішувати проблеми студентського життя, комунікувати з адміністрацією університету для створення комфортних умов навчання і життя alma mater.