Слідчі ГУНП в Тернопільській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури повідомили про підозру директору товариства та приватному підприємцю у вчиненні службової недбалості, що спричинило збитки бюджету на понад 1 мільйон гривень.

Встановлено, що під час ремонту дорожнього покриття однієї із вулиць міста Заліщики підрядник та підприємець неналежно виконали свої службові обов’язки, що призвело до збитків.

За даними слідства, комунальне підприємство Заліщицької міської ради уклало договір з товариством з обмеженою відповідальність та приватним підприємцем про надання послуг з ремонту 322 метрів дорожнього покриття.

Директор підрядної організації неналежним чином провів будівельно-ремонтні роботи, а приватний підприємець, який мав здійснювати технічний нагляд, не перевірив їх якість.

Загальна сума завданих збитків комунальному підприємству склала понад 1,2 мільйона гривень.

Директору підрядної організації та підприємцю оголосили підозру за ч. 2 ст. 367 КК України (невиконання службовою особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки охоронюваним законом інтересам окремих юридичних осіб). Їм загрожує до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Слідство триває.