Такий висновок зробили учасники виїзної наради, яка відбулася у Зарваницькому Марійському духовному центрі під головуванням керівника обласної державної адміністрації Валентина Хоптяна та архієпископа і митрополита Тернопільсько-Зборівського Української Греко-Католицької Церкви владики Василія Семенюка.

«Я хочу щиро подякувати усім, хто долучився до підготовки цьогорічної Всеукраїнської та Молодіжної прощі, які відбудуться 14-15 липня. Нам вдалося чимало зробити – споруджено подіум біля Собору, майданчик навколо нього вимощено бруківкою, облаштовано нові площадки для паркування транспорту, завершується будівництво копії назаретської хатини Матері Божої та проводиться багато іншої роботи. Я дякую представникам влади та всім тим, хто допоміг у підготовці паломництва та долучиться до його організації!», – сказав, вітаючи учасників наради владика Василій.

Він також розповів, що піші паломницькі групи з інших областей вже вирушили до Зарваниці, яка радо прийме усіх прочан.

Голова облдержадміністрації Валентин Хоптян заслухав інформацію про виконання доручень попередньої наради, що стосувалися проведення Всеукраїнської та Молодіжної прощі.

Керівники структурних підрозділів ОДА доповіли, що в часі паломництва, на основних шляхах, якими рухатимуться організовані групи прочан діятимуть пункти надання медичної допомоги, а також будуть встановлені намети, в яких люди зможуть отримати консультації волонтерів, втамувати спрагу, відпочити.

Особливу увагу буде приділено харчуванню учасників прощі. У самій Зарваниці діятимуть польові кухні, де роздаватимуть безкоштовну перекуску для бажаючих.

Також Валентин Хоптян дав доручення відповідним службам забезпечити організований доїзд до місця паломництва волонтерів, членів організаційного комітету, паломницьких груп з інших регіонів України, які прибудуть потягом до Тернополя.

 

 

 

Від admin