Спека, яка панує в ці дні на теренах Тернопільщини змушує все більше людей шукати захисту від палючого сонця на берегах водойм. Зі зростанням числа відпочиваючих на воді – зростає й кількість утоплень. На жаль, часто люди не дослухаються до застережень, поводять себе надто безпечно. Заходять у воду, будучи у стані алкогольного сп’яніння, пірнають у водойми не знаючи глибин та рельєфу дна, не вміючи плавати, тощо. І як наслідок – втрачені людські життя. Лише за минулі вихідні на водоймах області зареєстровано 5 випадків загибелі внаслідок утоплення.

7 липня о 10:00 у річці Дністер поблизу села Литячі Заліщицького району  пропала безвісті гр.Т., 1996 року народження. Тіло загиблої виявили 8 липня, на відстані близько 2-х кілометрів нижче за течією.

7 липня о 10:20 у річці Дністер біля села Космарин Бучацького району пропав безвісти місцевий житель. Тіло загиблого знайшли 8 липня на відстані близько кілометра, нижче за течією.

7 липня о 15:00 в ставі села Дворіччя Теребовлянського району втопився місцевий житель.

8 липня о 14:50 працівниками Чортківської рятувально-водолазної станції в ставку села Слобідка Джуринська Чортківського району виявлено труп. Попередня причина загибелі – утоплення.

8 липня о 22:02 в Тернопільському ставі на «дальньому пляжі» втопилась гр. П., 1989 року народження уродженка села Окіп Білогірського району Хмельницької області, що тимчасово проживала в місті Тернопіль.

Територіальне управління МНС України у Тернопільській області вчергове звертається до мешканців та гостей області – громадяни, будьте обережні під час відпочинку на водоймах, дотримуйтесь елементарних заходів безпеки – це допоможе уникнути біди та вберегти ваше життя і здоров’я.

Від admin