8 липня, у Тернополі біля пам’ятника Івану Франку зібралось народне віче, щоб висловити свій протест українофобському закону “Про засади державної мовної політики”.  До Каменяра прийшли представники політичних партій, громадських організацій, депутати обласної, районних та міської рад – тернополяни та гості міста. Молодь та літні люди були єдині у своєму обуренні та гніві від дій антинародної влади. Мітинг протесту  розпочався гімном УПА – символом боротьби за незалежність України, який виконав хор «Заграва».

Усі виступаючі наголошували на неприпустимості реалізації засад цього українофобського документу, «…його прийняття Верховною Радою – це злочин перед українським народом, наступ на українську державність»,- переконані учасники мітингу.

Голова обласної ради Олексій Кайда, звертаючись до краян, зазначив: «Важко уявити більш підлого та підступного замаху, вчиненого на суверенність України ніж те, що зробила ця українофобська влада на 21 році незалежності нашої держави, прийнявши законопроект “Про засади державної мовної політики”. Цим документом манкурти колесніченки-ківалови намагаються убити українську мову, тим самим убити українську націю. Це останній ляпас по обличчю нашого народу, на який маємо відповісти кулаком.

Прийняття цього злочинного закону провело лінію боротьби за незалежну суверенну Україну. На запитання «по якому боці знаходитись?» має відповісти кожен. Особливо це стосується представників представницької та виконавчої гілок влади. Про своє засудження закону “Про засади державної мовної політики” заявили уже депутати Тернопільської обласної та міської рад, а також у повному складі виконавчий апарат обласної ради. Так повинні діяти усі ради, усі державні адміністрації, установи та підприємства. Щоб зберегти себе як суверенну державу на карті світу, як націю українці мають піднятись на протест. Згадаймо слова Ліни Костенко: «Нації умирають не від інфаркту, нації умирають, коли у них відбирають мову.» Тож не дозволимо цього зробити ворогам України, котрі засіли в кабінетах влади!

Від admin