Літо – пора врожаю. Чимало тернопільських господинь уже зараз починає робити заготівлю на зиму, щоб на різдвяному столі красувались огірочки, помідорчики та інші різносоли. Проте під час готування не усі жінки правильно утилізовують відходи. Як наслідок – у комунальників одна за одною, наче гриби після дощу, виникають аварії.

Володимир Кузьма, КП «Тернопільводоканал»: «Протягом останніх днів ми маємо дуже серйозні проблеми з каналізацією. Ви бачите: посуха, дощових вод майже немає, і в нас поступово збільшується кількість заторів на каналізації. При чому в більшості випадків причиною заторів виступає саме неправильне поводження людей з каналізаційною мережею, коли кидають лушпиння від картоплі чи від огірків, чи якісь інші закваски, закрутки, шмаття і тому подібне».

Відходи закупорюють каналізацію, внаслідок чого виникають серйозні незручності для людей, – каже Володимир Кузьма. Він пояснює: затор спричиняє накопиченню каналізаційних стоків, сморід і витікання їх у підвалі чи поблизу будинку.

Комунальники нагадують мешканцям міста, що каналізація призначена виключно для стоків води. Викидати ж сміття у неї не можна.

ІНТБ

Від admin