Депутати Тернопільської обласної ради заявляють про утиски та переслідування. А все тому, що вони відкрито висловлюють своє невдоволення роботою голови місцевої облдержадміністрації. Після того, як губернатор Тернопільщини Валентин Хоптян вкотре не з’явився на сесію облради, депутати пішли до нього в кабінет. Кажуть, що в цей час користувалися своїм правом на прийом. Коли ж голови на місці не виявилося, а кабінет був зачинений, обранці взялися з’ясовувати, де перебуває посадовець під час роботи. Олег Сиротюк, депутат облади: «Ми набрали номер мобільного телефону голови адміністрації. Він, виявляється, на зв’язку, і повідомив про те, що він проводить систематичні наради, і про те, що якщо депутати з ним бажають зустрітися, то «шукайте мене в районах». Зрозуміло, що спробувати наздогнати офіс голови адміністрації, який, як стало відомо журналістам ще у грудні минулого року, «пересувається» з великою швидкістю, досить складно».

Якщо кабінет тернопільському губернатору не потрібний, обранці запропонували здавати його в оренду. Частина депутатів облради залишилися чекати Валентина Хоптяна під кабінетом і вночі. Після таких дій, заявили учасники блокади, їм почали погрожувати.

Володимир Стаюра, голова комісії з питань соціально-економічного розвитку облради: «Незважаючи на те, що владу очолюють кримінальні елементи і колишні бандити, все-таки серед правоохоронців залишилися чесні та порядні люди, які повідомили мене про заплановане кримінальне переслідування мене, моєї родини і мого бізнесу. Ще з 2009 року був здійснений бандитський напад на мій офіс. Поступають телефонні погрози – це вже зараз. Також мені відомо, що правоохоронні органи змушують відкрити проти мене кримінальну справу під будь-яким приводом у найближчий термін».

Такі дії, кажуть депутати, нагадують їм кримінальні події 1990-х. Самі ж депутати, які в місті мають більшість і представляють Всеукраїнське об’єднання «Свобода», заявили, що людей ніколи не утискали.

Олег Сиротюк, депутат облади: «Мені, як заступнику голови обласної організації, невідомі факти про тиск з боку «Свободи» на тих людей, про яких ви говорите».

Депутати попросили правоохоронців повідомити їм про місце та час перебування голови Тернопільської облдержадміністрації. Обранці кажуть, що хочуть зустрітися з очільником краю, щоб дізнатися його позицію щодо проголосованого Верховною Радою мовного закону. Якщо Валентин Хоптян підтримає документ і цим налаштує проти себе націоналістичних громадян Тернопілля, він буде змушений піти з посади голови адміністрації. Але це ж саме він повинен зробити, якщо не підтримає законопроект, висловивши особисту незгоду з діями своїх однопартійців.

 ІНТБ

Від admin