Тепловий удар та опіки тіла — результат сну на свіжому повітрі для 27-річного тернополянина. Отримані травми виявилися серйозними, постраждалому надавали допомогу в опіковому відділенні. Стався трафунок, як повідомили в обласному управлінні МНС, 12 липня.

– Чоловік за допомогою медиків звернувся сам, – каже начальник центру пропаганди управління МНС в області Ігор Невінський. – Отримані опіки та тепловий удар досить таки серйозні. Громадянам потрібно бути обережними під час відпочинку, бо ж тривале перебування під літнім сонцем може мати значні наслідки.До речі, при опіках від сонця та тепловому ударі фахівці радять звертатися до лікарів. Ознаки теплового удару: висока температура, спрага, відсутність потовиділення, прискорене дихання, пульсуючий головний біль. Іноді виникає кровотеча з носа, блювання.

ДОВІДКА

Перша допомога при тепловому чи сонячному ударі: постраждалого необхідно перемістити в тінь або прохолодне вентильоване приміщення. Роздягнути до пояса та укласти на спину з підведеною головою. На голову покласти холодний компрес, тіло обгорнути мокрим простирадлом або обприскувати холодною водою. Постраждалому необхідно спожити велику кількість прохолодних напоїв. Допомагає настоянка валеріани: 20 крапель на третину склянки води. При розладі дихання необхідно злегка змочити вату нашатирним спиртом і декілька разів піднести до носа. В екстрених випадках — штучне дихання і масаж серця.

За інф. МНС

20хвилин

Від admin