Начальник відділу організації профорієнтації та профнавчання Тернопільського обласного центру зайнятості Тетяна Білінська.

Традиційно вважається, що весна  це час нових стартів, змін, початок відліку чогось нового, іншого, кращого. Як ви особисто ставитеся до такої думки і цієї пори року?

Коли людина перебуває в гармонії з собою і зі світом, то кожні сезонні зміни в природі несуть певні очікування, що повторюються рік у рік. Весна символізує оновлення; літо – сонце, квіти, перші ягоди, насичену палітру кольорів та запахів, зрештою, просто відпочинок та насолоду; осінь асоціюється зі збором урожаю, підбиттям підсумків активності людини; зима – зі спокійним відпочинком, чистотою та очікуванням нової весни.

Зміни в природі справді додають ресурсу для реалізації нових планів та спонукають до генерування нових ідей.

Якою, на Вашу думку, буде ця весна для Вас особисто  що плануєте, на що сподіваєтесь?

Я сподіваюся, що для мене ця весна, в емоційному плані, буде теплою, квітучою та сонячною. Швидше б вона вже настала (не люблю перехідного періоду)! Планую, як кожна жінка, насамперед, повністю оновити гардероб, кардинально змінити зачіску та принести собі багато інших приємних миттєвостей.

Якою прогнозуєте весну-2012 для нашої держави – політичний, економічний, соціальний, зовнішньополітичний аспекти тощо. Чого, на Вашу думку, чекати від цьогорічної середньостатистичному українцю?

На мою думку, весною 2012-го кардинальних змін чи катаклізмів в Україні загалом і в нашій області зокрема не станеться. А середньостатистичного українця очікує середньостатистична весна: пробудження природи, благоустрій доріг, населених пунктів, прибудинкових територій і звичайно ж – Пасха.

Початок весни у багатьох асоціюється із Жіночим днем. Ваше ставлення до цього свята: потрібно, не потрібно, забути, залишити, вітати, не вітати тощо.

Я вважаю, що свята взагалі людям потрібні. Але головне – навчитися дарувати одне одному позитивні емоції і повагу впродовж усього року. Прагнути, щоб жіноче свято було справді жіночим: теплим, сонячним, щирим і щедрим на подарунки.

Тернопільська Липа

Від admin