Упродовж трьох днів, 9-11 грудня, у Тернополі пройде наймасштабніший український джазовий фестиваль “Jazz Bez”. У ньому візьмуть участь кілька десятків музичних колективів як вітчизняних, так і закордонних, зокрема з Польщі, США, Австрії, Канади, Грузії. До джазового марафону приєдналося дванадцять міст України і Польщі.

Традиційно захід у Тернополі буде проходити у приміщенні обласного драмтеатру. Ціна квитків, як і минулого року, становитиме від 40 грн. Щовечора шанувальники джазової музики насолоджуватимуться двома концертами. Опісля, вони зможуть безкоштовно завітати на джем-сейшни, що відбуватимуться в арт-барі “Коза” протягом трьох днів. Там на них чекає розкута музична атмосфера, імпровізовані дуелі музикантів, де меломани отримають шалений заряд джазової енергетики і незабутні враження.

– Визначною подією  цьогорічного фестивалю стане приїзд американського гурту “Tarbaby”, який є лауреатом “Греммі”. Кожен концерт розпочинатиметься о 19.00. Вартість квитків, порівняно з минулим роком, залишиться незмінною – 40-60 грн. А на концерти, коли будуть виступати імениті гості, зокрема  зірковий дует із США, їх ціна буде дещо дорожча – 60-80 грн, – розповідає директор фестивалю Олег Макогін.

Окрім того, вперше в Тернополі для відвідувачів масштабного джазового дійства запровадять абонементи. Вони вартуватимуть 120, 140 і 160 грн і дозволять  зекономити  меломанам, які мають намір побувати на фестивалі усі три дні. До речі, на його проведення цього року розщедрилася міська рада –  з міської казни виділено удвічі більше грошей, аніж торік, – 25 тисяч гривень.

Як запевняють організатори, творчо-мистецька частина фестивалю доволі  цікава і різномаїта, тому ті, хто завітає на захід, не пошкодує.

Програма фестивалю

П’ятниця 9 грудня 
19:00

Michael Balog Sextet (Ukraine- Canada-USA)
Levity (Poland)

22:30 
JamSession – Коза

Субота 10 грудня
 19:00

Dzyga Jazz Quartet (Ukraine)
TARBABY (USA)

22:30
 JamSession – Коза

Неділя 11 грудня 
19:00

Duet Brad Terry & Joachim Mencel (USA-Poland)
EL GRECO (Poland-Austria)

22:30
 JamSession – Коза

 

Юля Квітка

Тернопільська Липа

Від admin