Написано за розповіддю Ольги Мозгової:член організації «AIESEC»

Всеукраїнський з’їзд міжнародної організації «AIESEC» проходив у Донецьку шість днів. Мета – вибори президента «AIESEC» в Україні. Комітети з різних областей на чолі із локальними президентами наочно ознайомилися з усіма кандидатами, відтак вони мали змогу вислухати їхню передвиборчу програму і безпосередньо поспілкуватися з ними. Локальний комітет м. Тернополя висував на посаду віце-президента Уляну Шеліхевич. Але вона дійшла лише до вісімки кращих і врешті «зійшла з дистанції».

Конференція проводилась англійською мовою, що допомогло учасникам поглибити і перевірити свої знання.

Голосування розпочалось після кількагодинного перегляду презентацій програм кандидатів. Загалом виступи кандидатів і голосування членів виборчої комісії тривали близько 10 годин. За цей час айсекери не виснажувались і мали хороший настрій,  – всі танцювали AIESEC-dance, це – прості, ритмічні рухи, які підтримували тонус учасників.

Президентом став донеччанин Дмитро Карчук.

Усі приїжджі мешкали в гуртожитку Донецького  інституту економіки і підприємства.

Умови проживання були звичайно не розкішні, але з хорошою компанією – «і в шалаші рай)». Харчувалися тричі на день в студентській столовій. Щодня меню було різне: частували картоплею з м’ясною підливою, макаронами «різотто», котлетами. На десерт подавали чай з печивом.

Також для студентів проводили тренінги. Зокрема, вчили формувати команду – мотивувати її до праці, максимально відкривати свої можливості.

–         «AIESEC» розкриває командний дух, – ділиться Ольга Мозгова з Тернополя.  Ти відчуваєш, що не один. Спільними зусиллями можна досягнути значно більше і здолати усі перешкоди. На цій конференції, саме це я відчула. Окрім того завела нові знайомства.

Свій один вихідний тернопільські айсекери присвятили екскурсії Донецьком. Вони побували на бульварі А. Пушкіна, пройшлися парком С. Щербакова (занесений до ЮНЕСКО) та відвідали Донбас-Арену.

До речі, молодіжна організація «AIESEC» вже понад 40 років об’єднує 107 країн світу. У нашій державі вона функціонує 16 років. Організація намагається розвивати лідерський потенціал учасників, дає можливість стажуватися за кордоном та отримати досвід. Члени організації – це студенти та випускники, які кожного дня розвиваються як особистість та професіонали, які хочуть змінити світ на краще.

Самарський Мар’ян

 

Від admin