1 жовтня в Україні багатий на події та пам’ятні дати. Серед них свято Покрови Пресвятої Богородиці.

З цієї нагоди у церкві Святої Покрови в місті Чорткові, у день храмового свята, відбулась Архиєрейська Божественна Літургія з благословення Єпископа Тернопільського і Теребовлянського Павла.

Участь у святковому Богослужінні взяв начальник Чортківської районної військової адміністрації Володимир ШИПІТКО спільно зі своєю сім’єю та начальницею відділу з гуманітарних питань Чортківської РВА Галиною Чайківською.

Храмовий празник зібрав навколо себе вірян, які у спільній молитві вшанували славних захисників і захисниць України, українську армію та всіх українців. А також присутні у благаннях до Святої Богородиці просили про повернення додому усіх українських полонених.

По завершенні Святої Літургії з повчальним словом до присутніх звернулися духовні наставники. Слово священнослужителів говорило нам про велику силу благодаті Матері Божої для наших захисників та захисниць.

З подячним словом до священнослужителів та парафіян звернувся настоятель храму митрофорний протоієрей Михаїл Левкович, котрий подякував усім за щиру молитву в цей великий для парафії день.

Сьогодні ми повинні пам’ятати тих, хто віддав життя за нас та нашу країну, за перемогу та мир в нашій державі, – зазначив о. Михаїл Левкович.