Медична галузь Тернопільщини відчуває гостру потребу у кваліфікованих фахівцях. Про це свідчать дані Тернопільського обласного центру зайнятості.

З початку року роботодавці області опублікували понад 600 вакансій для медичних працівників. Найбільший попит спостерігається на лікарів, медсестер та молодший медичний персонал. Зокрема, шукають сімейних лікарів, стоматологів, педіатрів, анестезіологів, терапевтів, невропатологів, офтальмологів, рентгенологів та багатьох інших спеціалістів.

Роботодавці пропонують гідну оплату праці. Так, сімейний лікар може розраховувати на заробітну плату понад 20 тисяч гривень, а анестезіолог, рентгенолог, кардіолог та інші спеціалісти – близько 20 тисяч гривень. Фельдшери можуть отримувати близько 15 тисяч гривень.

Для заохочення людей до роботи у медичній сфері держава пропонує ряд програм підтримки. Зокрема, через службу зайнятості можна отримати безоплатний ваучер для підвищення кваліфікації за медичними спеціальностями. Крім того, діє програма «єРобота», яка передбачає надання грантів на відкриття власного медичного бізнесу.

Щоб знайти актуальні вакансії медичного напрямку, можна звернутися до місцевого підрозділу Тернопільського обласного центру зайнятості, скористатися Telegram-каналом @DCZ19_Ternopil або зателефонувати за номером (063) 5765756.