Представники відділу запобігання Тернопільського районного управління ГУ ДСНС України у Тернопільській області разом із рятувальниками 3 ДПРЗ відвідали літній дитячий табір “Веселі канікули з Богом” у селі Чистилів. Мета візиту – навчити дітей безпечної поведінки під час літніх канікул та у випадку виникнення надзвичайних ситуацій.

Під час заходу рятувальники провели для дітей цікаву та пізнавальну бесіду, розповіли про правила пожежної безпеки, а також продемонстрували спеціальну техніку та обладнання. Малі слухачі мали змогу побачити пожежний автомобіль зблизька, поспілкуватися з рятувальниками та поставити їм запитання.

Навчання дітей безпеки – це наш пріоритет. Ми хочемо, щоб кожна дитина знала, як діяти у випадку небезпеки і могла вберегти себе та своїх близьких“, – зазначив один із рятувальників.

Діти з великим інтересом слухали розповіді рятувальників, брали участь в обговоренні та ставили багато запитань. Така форма проведення профілактичної роботи є дуже ефективною, оскільки діти краще засвоюють інформацію в ігровій формі.

Завдяки таким зустрічам діти отримують важливі знання, які допоможуть їм убезпечити себе та своїх близьких. Адже саме влітку, під час канікул, діти проводять багато часу на природі, біля водойм та в інших місцях, де можуть виникнути різноманітні небезпечні ситуації.