Учора делегація Головного управління ДСНС України у Тернопільській області та представники добровільної пожежної команди села Білокриниця, Кременецького району, взяли участь у молебні та урочистому проходженні, яким вшанували рятувальників-добровольців.

У селі Маріямпіль Дубовецької територіальної громади, в єдиному в Україні біблійному саді, відбулися заходи, присвячені рятувальникам-добровольцям. Участь у заходах взяли партнери з Польщі, добровільні пожежні команди з Хмельниччини, Львівщини, Рівненщини та Тернопільщини, представники влади та територіальних громад, а також представники Головне управління ДСНС України в Івано-Франківській області та Головне управління ДСНС України у Тернопільській області

Присутні мали змогу побачити функціонування Літньої школи безпеки життєдіяльності для дітей, яка вже третій рік поспіль проводиться у Дубовецькій територіальній громаді на базі ДПК Лани та функціонує у формі табору.

Представники Дубовецької територіальної громади поділилася передовим досвідом створення та функціонування Асоціації добровільних пожежних команд Івано-Франківщини, а також розповіла про функціонування та шляхи фінансування добровільної пожежної команди.

Після обговорення специфіки роботи добровільних пожежних команд та обміну досвідом, учасники визначили нові перспективні напрямки для удосконалення роботи ДПК та розвитку добровольства у громадах держави.