Другокласники тернопільської “Школи-Ліцею № 6 ім. «Назарія Яремчука» завітали до Головного управління Національної поліції в Тернопільській області. Ця екскурсія стала для дітей справжньою пригодою, адже вони мали змогу познайомитися з роботою поліцейських зсередини.

Під час екскурсії школярі побачили приміщення поліції, дізналися про те, як працюють правоохоронці, а також про те, що потерпілими або порушниками бувають не лише дорослі, але й діти. Для спілкування з дітьми в поліції є спеціально облаштована “зелена кімната”.

Особливо зацікавили дітей ДНК-пристрій, який ідентифікує особу людини або родичів, та ситуаційний центр, де вони побачили та почули, як поліцейські приймають та реєструють повідомлення громадян.

Неабияке захоплення у дітей викликали зображення з камер відеонагляду, на яких відображається Тернопіль з різних куточків. Малечі розповіли, що на території міста працює 1225 камер і що сучасна система дозволяє оперативно не лише розшукувати осіб, причетних до злочинів, але й зниклих людей.

Керівник відділу ювенальної превенції Тернопільщини Петро Тихович наголосив дітям на тому, що основне завдання поліцейських полягає у забезпеченні безпеки населення. Він вважає, що такі екскурсії потрібно проводити як для старшої, так і для молодшої школи, адже кожен повинен знати, що робити в надзвичайних ситуаціях.

На завершення екскурсії вихованці школи-ліцею №6 зробили фото на згадку з поліцейськими. Сповнені нових вражень та знань вони повернулися до свого навчального закладу.

Така екскурсія стала для дітей не лише цікавою, але й корисною. Вони дізналися багато нового про роботу поліцейських та про те, як їм важливо бути пильними та обережними.