3 травня 2024 року у Кременецькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 4 рятувальники Кременецького району спільно з членами дружин юних пожежних-рятувальників в рамках акції “Запобігти. Врятувати. Допомогти.” організували “День цивільного захисту”.

Під час заходу рятувальники розповіли дітям про специфіку та особливості професії рятувальника, навели приклади пожежі та пояснили причини їх виникнення, обговорили алгоритм дій у виникненні будь-якої надзвичайної ситуації, зокрема, під час виявлення вибухонебезпечних і незнайомих предметів. Також вогнеборці продемонстрували пожежно-рятувальне обладнання, що є на озброєнні, та розповіли про його застосування під час ліквідації пожежі та інших надзвичайних ситуацій.

Захід викликав велику цікавість у школярів. Вони активно ставили запитання рятувальникам та з захопленням спостерігали за показовою демонстрацією роботи вогнеборців.

Рятувальники закликали дітей бути уважними та обережними, дотримуватись правил життєдіяльності, а у разі виникнення небезпеки – телефонувати за номером 101.