2-3 травня 2024 року Тернопільський рибоохоронний патруль провів два рейди, під час яких викрив браконьєрів на річках Серет та Збруч.

На річці Серет біля села Буцнів Великоберезовицької ОТГ Тернопільського району троє мешканців села Буцнів ловили рибу забороненим знаряддям лову – сіткою підйомною “Хватка”. Їм вдалося виловити 12 екземплярів риби: карась сріблястий – 2 екз., плітка – 9 екз., окунь – 1екз. Загальна вага вилову склала 1,100 кг, а збитки рибному господарству України – 20 400 грн. На порушників складено протоколи про адміністративне правопорушення за ч.4 ст. 85 КУпАП.

На річці Збруч біля села Кокошинці Гримайлівської ОТГ Чортківського району інспектори спільно з громадськими інспекторами рибоохорони та активістами виявили 5 заборонених ставних сіток. Власника майна встановити не вдалося. Сітки вилучено, опломбовано та передано на зберігання до Тернопільського рибоохоронного патруля. З них випущено у природне середовище 73 екземпляри риби: лящ- 23 екз., короп-3 екз., карась сріблястий – 47 екз. За даним фактом складено акти виявлення та вилучення майна, власника якого не встановлено. Збитки рибному господарству України від незаконного вилову могли сягнути 123352 грн.