Прокурори Тернопільської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох осіб, які сприяли військовозобов’язаному в незаконному перетині державного кордону України.

Їм інкримінують сприяння ухилянту в незаконному перетині державного кордону України, вчиненому за попередньою змовою групою осіб з корисливих мотивів (ч. 3 ст. 332 КК України) та пособництво у підробленні офіційного документа, який видається установою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 5 ст. 27 ч. 1 ст. 358 КК України).

За даними слідства, киянин та тернополянин запропонували свою допомогу військовозобов’язаному ухилитися від мобілізації. За 12 300 доларів США вони пообіцяли організувати йому виготовлення військово-облікового документа, який би дозволив йому безперешкодно виїхати з України. Правоохоронці задокументували факт отримання зловмисниками частини обумовленої суми. Також вони вилучили у них довідку військово-лікарської комісії та тимчасове посвідчення, видані на ім’я ухилянта, з відміткою про непридатність до військової служби.

Наразі обвинувальний акт скеровано до суду. Зловмисникам загрожує до 7 років позбавлення волі.