Зловмисник, який тимчасово проживав у Бучачі як внутрішньо переміщена особа, зумів налагодити довірчі стосунки з місцевими жителями, а потім скористався цим, щоб їх обдурити.

За даними слідства, 30-річний киянин вчинив щонайменше сім шахрайських діянь.

Один з потерпілих, будучи переконаним у порядності афериста, позичив йому понад 6 000 доларів США на придбання автомобіля. Як гарантію повернення боргу, шахрай зареєстрував транспортний засіб на позичальника. Проте згодом він перепродав авто і лише частково повернув борг. Згодом він знову обдурив довірливого бучаччанина, виманивши у нього майже 7 500 доларів США начебто для придбання пального за дешевою ціною. Потерпілий не отримав ані грошей, ані пального, зазнавши збитків на понад пів мільйона гривень.

Серед інших потерпілих – бучацький волонтер, якому шахрай обіцяв пригнати з-за кордону автомобілі для ЗСУ. Взявши у нього 12 000 доларів США та 2 500 євро, він не виконав обіцянки.

Ще п’ятеро жителів Бучача також стали жертвами афериста, втративши свої кошти начебто за можливість перетнути кордон, за дешеве пальне або просто позичивши йому гроші. Загальна сума збитків, заявлених потерпілими, склала майже два мільйони гривень.

30-річному киянину оголошено підозру у вчиненні злочинів, передбачених частинами 2 та 3 статті 190 Кримінального кодексу України – заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживання довірою, вчинене повторно та що завдало значної шкоди потерпілим. Йому загрожує до восьми років позбавлення волі.