У Тернопільській області двоє жителів сіл потрапили у шахрайську пастку, намагаючись придбати автомобілі для Збройних Сил України.

49-річний мешканець Козлівської селищної ради знайшов оголошення в месенджері про доставку автомобіля «Volkswagen Transporter» за 82 тисячі гривень. Він зв’язався із продавцем і перерахував дві транзакції на вказаний банківський рахунок. Після отримання грошей псевдопродавець на зв’язок більше не виходив.

У 30-річного жителя Теребовлянської громади шахраї видурили 300 тисяч гривень. Чоловік побачив оголошення про купівлю автомобіля з-за кордону за 85 тисяч гривень. Він спілкувався із продавцем в одній із соціальних мереж. Шахрай запевнив, що на страхування транспортного засобу та інші витрати потрібні ще кошти. Потерпілий перерахував обумовлену суму декількома платежами. Після цього псевдопродавець наполіг, аби покупець скинув ще кошти або не прижене бажане авто. Тоді чоловік зрозумів, що став жертвою шахрайської схеми.

Дані події слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань відповідно до статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Триває досудове розслідування. Правоохоронці вживають заходів, аби встановити та притягнути зловмисників до відповідальності.