У Тернополі 37-річний житель Києва погрожував компанії молодих людей предметом, схожим на пістолет. За фактом хуліганства дізнавачі розпочали кримінальне провадження.

До поліції надійшло повідомлення від 19-річного жителя обласного центру про те, що на одній із центральних вулиць перебуває невідомий чоловік у нетверезому стані зі зброєю в руках.

Патрульні, які прибули на місце події, виявили правопорушника, який поводився неадекватно, висловлювався нецензурною лайкою та чіплявся до компанії молодих людей. У дебошира були явні ознаки алкогольного сп’яніння. При поверхневій перевірці у нього знайшли предмет, схожий на пістолет «Флобер», набої до нього та ніж.

Дебошир вчиняв опір та не виконував законні вимоги поліцейських. Патрульні застосували заходи примусу до фігуранта та доправили його до Тернопільського райуправління поліції для встановлення особи.

Під час перевірки було встановлено, що правопорушником є 37-річний житель Києва. Вилучені у нього речові докази направлено на експертизу.

На киянина поліцейські склали протоколи за двома статтями Кодексу України про адміністративні правопорушення: ст. 173 (дрібне хуліганство), ст. 185 (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського).