У Тернопільській області правоохоронці викрили та знешкодили злочинну організацію, яка займалася виготовленням та розповсюдженням наркотиків.

До складу злочинної організації входило 6 осіб. Вони діяли на території Тернопільської, Хмельницької, Івано-Франківської, Чернівецької, Вінницької, Київської областей та Республіки Польща.

Учасники злочинної організації виготовляли психотропні речовини в нарколабораторіях, які розташовувалися в Тернопільській та Хмельницькій областях. Виготовлені наркотики вони доставляли клієнтам поштою, через Інтернет-магазини в Телеграм-каналах та шляхом закладок у різних населених пунктах.

За попередніми підрахунками, щомісячний прибуток від незаконної діяльності злочинної організації становив понад 20 млн грн.

У результаті оперативно-розшукових заходів правоохоронці викрили злочинну організацію та провели 34 санкціонованих обшуки. Вилучено більше 7кг наркотиків.

У порядку ст. 208 КК України затримано 2 співорганізаторів злочинної організації та 4 виконавців. Вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою.

Заходи з викриття злочинної організації здійснювалися спільно зі слідчими СУ ГУНП в Тернопільській області, за оперативного супроводу працівників Управління боротьби з наркозлочинністю ГУНП та УСБУ в області.