Відбулася онлайн-нарада МОЗ, НСЗУ з представниками військових адміністрацій. Участь у нараді взяли заступник начальника Тернопільської ОВА Віктор Устенко та начальниця департаменту охорони здоров’я ТОВА Ольга Ярмоленко.

Про те, як працюватиме ВЛК, як ці послуги фінансуватимуться Національною службою здоров’я України, розповіли Голова НСЗУ Наталія Гусак та заступниця Міністра охорони здоров’я України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Марія Карчевич.

Цивільні медичні заклади контрактуються з НСЗУ за пакетом «Медичний огляд осіб, який організовується територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки» у межах Програми медичних гарантій.

Усі послуги, які входять до пакета, безоплатні для військовозобов’язаних, які проходять ВЛК. Зокрема, коштом держави покривається:
– проведення лабораторних та інструментальних досліджень;
– направлення особи за наявності показань в інші медзаклади для проведення необхідних консультацій та обстежень, а також для надання спеціалізованої медичної допомоги (у разі потреби);
– оформлення проєктів довідок та формування медичних висновків щодо стану здоров’я особи.

📌Нагадаємо, що в Тернопільській області функціонує 18 позаштатних постійно діючих військово-лікарських комісій, з них 1 обласна позаштатна військово-лікарська комісія (здійснює контролюючу функцію)

🔹16 закладами охорони здоров’я комунальної форми власності подано пропозиції для укладення угоди з Національною службою здоров’я України по пакету медичних послуг ,,Медичний огляд осіб, який організовується територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки”.

Процес удосконалення роботи ВЛК – це спільна робота численних відомств. Збройні Сили України, Міністерство оборони України, Міністерство охорони здоров’я України, Міністерство у справах ветеранів України та інші працюють над тим, щоби проходження військово-лікарської комісії відбувалося швидко і зручно для наших захисників.