У Тернопільському академічному ліцеї «Українська гімназія» ім. І. Франка відбувся національно-патріотичний вишкіл для учнів. На заході були присутні ветерани російсько-української війни Богдан Бутковський і Тарас Дячун, а також представники громадських організацій «Патріот», «Націоналіст», «Захисник Вітчизни».

Учні ознайомилися з основами тактики ведення бою, правил поводження зі зброєю, керування квадрокоптером, а також з основами тактичної медицини та азами стрільби по мішенях.

Захід був проведений у рамках проєкту військово-патріотичного виховання підростаючого покоління. Такі заходи сприяють формуванню відданості країні, розвитку відповідальності та готовності захищати свободу та безпеку нації. Окрім цього, вони допомагають зрозуміти цінності, пов’язані із національною безпекою.

Національно-патріотичне виховання є важливим аспектом освіти, яке сприяє формуванню у молоді патріотичних цінностей, любові до Батьківщини, готовності її захищати.

Такі заходи допомагають молоді зрозуміти важливість захисту своєї країни, її гідності та суверенітету. Вони також сприяють розвитку таких якостей, як мужність, відвага, відповідальність та готовність до самопожертви.