59-річна жителька Тернополя стала жертвою шахрайської схеми, в яку її залучив чоловік, який представився військовим медиком із Великобританії.

Шахрай познайомився з жінкою в соціальній мережі Facebook і за два місяці спілкувань зізнався їй у коханні. Він запевнив, що хоче приїхати до Тернополя, але не може, поки не розірве контракт з ООН.

Щоб розірвати контракт, шахрай попросив жінку написати лист на ООН, в якому розповісти про їхні стосунки та серйозні наміри. Через кілька днів жінка отримала ствердну відповідь від ООН, але для того, аби її “коханий” міг приїхати, потрібно було оплатити кілька рахунків на суму 550 тисяч гривень.

Жінка перерахувала гроші на вказані шахраєм рахунки, але він так і не приїхав. Коли син жінки дізнався про її романтичні стосунки, він змусив її звернутися до поліції.

Працівники поліції встановили, що особа, яка представляла себе військовим медиком, була вигадана. Жінка стала жертвою шахрайства і втратила всі свої заощадження.

Поліція закликає жінок бути обережними при спілкуванні з невідомими особами в соціальних мережах. Не варто переказувати гроші невідомим особам, навіть якщо вони заявляють, що це для важливого або термінового питання.