У приміщенні Шумського краєзнавчого музею відбулася зустріч представників молодіжної ради та активних старшокласників. Захід відбувся у громадському просторі «Діалог для поколінь», який облаштовується за сприяння Програми DOBRE.

У зустрічі взяли участь міський голова Вадим Боярський, начальник управління освіти, культури, молоді, спорту та туризму Алла Ніколаєва та представник ГО «Український Народний Дім у Чернівцях» Ігор Добко.

Під час зустрічі обговорили план діяльності молодіжної ради на перше півріччя 2024 року. Планується провести ряд заходів, зокрема волонтерська допомога українським військовим та переселенцям, організація культурних та спортивних заходів, участь у олімпіадах та конкурсах, розробка проєктів для покращення громади.

Молоді люди також запропонували свої ідеї щодо розвитку громади. Зокрема, вони хотіли б створити молодіжний центр, де можна було б проводити зустрічі, тренінги та інші заходи, запровадити програми для підтримки молодих підприємців та зробити громаду більш привабливою для туристів.

Наприкінці заходу учасники провели майстер-клас з виготовлення янголів-оберегів, які невдовзі будуть передані для захисників та захисниць з Шумщини.

Захід відбувся у рамках проєкту «Голос громади у місцевому самоврядуванні», що реалізується за сприяння Програми DOBRE та ГО Український Народний Дім у Чернівцях.