Пісня «Птах» – про відчуття багатьох людей, яких роз’єднало життя, війна.
Птах – це мрія і надія на зустріч. Це тихий сум і віра в майбутнє. Ця пісня про тих, кого ми так чекаємо! Про наших полонених, про зниклих безвісти, про всіх тих наших людей, які не можуть зараз повернутися додому.

Пісня «Птах» була написана під враженням від трагічних подій в колонії в Оленівці, коли були жорстоко вбиті наші військові, що перебували в полоні у ворога.

«Тоді невимовний біль накрив мене від того, що сталося. Я дивилася і слухала інтерв’ю тих мужніх жінок, які чекали своїх чоловіків і вірили, що вони повернуться. То були зворушливі історії прощання з коханими, які залишалися захищати Маріуполь. Ось це все я мала виразити в пісні. Але головне, що в кожній розповіді була надія на їх повернення і зустріч!», – розповіла TANYA DOLYA.

Далі пісня набула ширшого змісту, адже так багато українців змушені були залишити свої домівки, багато сімей зараз розділені. Тож кожен слухач зможе почути в пісні «Птах» свою історію. І ми віримо, що наші люди все ж повернуться додому!

Відео було створене на базі музичної студії Check Point (Київ), зйомка і монтаж Вікторії Хмелярчук.

Пісня «Птах» входить до міні-альбому з п’яти авторських пісень «Доля моїх пісень» співачки TANYA DOLYA, який створений за підтримки Українського культурного фонду.

Авторка слів та музики – Тетяна Долішна, аранжування здійснив відомий український композитор – Іван Небесний, саунд-продюсер – Андрій Вішко.

TANYA DOLYA в Instagram: https://instagram.com/tanya.dolyaa

TANYA DOLYA в Facebook: https://www.facebook.com/dolyatanya