Делегація з Тернопільщини бере участь у Міжнародній машинобудівній виставці Contact Ukraine 2023, яка проходить у чеському місті Брно. У складі делегації представники обласної військової адміністрації та місцевого бізнесу.

Тернопільська область представлена на виставці разом з іншими регіонами України: Львівською, Івано-Франківською, Київською, Дніпропетровською та Рівненською областями.

У відкритті виставки взяли участь Голова Сенату Парламенту Чехії Мілош Вистрчіл, Міністр промисловості і торгівлі Чехії Йозеф Сікела, Урядовий уповноважений з відбудови України Томаш Копечний, Тимчасово Повірений у справах України в Чехії Віталій Усатий та інші високопосадовці Уряду Чеської Республіки.

Захід також відвідав Премʼєр-міністр Чехії Петр Фіала.

Під час виставки Тернопільщина представила свій економічний потенціал, інвестиційні та експортні можливості. Підприємці регіону налагодили бізнес-звʼязки з представниками чеських компаній та Торгово-промислової палати Чехії.

Також було проведено перемовини з представниками Міністерства промисловості і торгівлі Чехії щодо активізації двосторонньої співпраці та можливостей реалізації спільних проєктів. За результатами участі у виставці планується організація бізнес місії у Прагу.