У Тернопільському академічному обласному українському драматичному театрі ім. Т.Г.Шевченка відбулася урочиста академія, приурочена до Всеукраїнського дня бібліотек.

Виступаючи з вітальним словом, директор департаменту культури та туризму обласної військової адміністрації Світлана Байталюк наголосила, що це свято, як і життя країни в цілому, затьмарене військовою агресією з боку росії.

«У цей час, як ніколи раніше, всі побачили цінність бібліотек у об’єднанні громад для допомоги тим, хто вимушено залишив свої домівки, у допомозі Збройним Силам України, для навчання та опанування новими навичками», – зазначила керівник Департаменту.

Від першого дня вторгнення і до сьогодні бібліотеки на територіях, де не ведуться бойові дії, є місцями безпеки, де кожен, хто потребує, знайде прихисток і допомогу. Освіта та культура, українська самоідентифікація – це те, чого боїться агресор. Саме тому ворог намагається зруйнувати школи, університети, музеї та бібліотеки, знищити книжки українською мовою.

В організації свята взяли участь художні колективи Тернопільського мистецького фахового коледжу ім. Соломії Крушельницької, Теребовлянського фахового коледжу культури і мистецтв.

Виставку стародруків з музейної колекції представив Тернопільський обласний краєзнавчий музей, озвучення – Тернопільський обласний центр дозвілля ,,Терноцвіт”, фото, відеозйомка – Тернопільське обласне комунальне підприємство ,,Фірма ,,Кінодністер”.