11 серпня тернопільські рятувальники провели пожежно-тактичне навчання з гасіння умовної пожежі у виробничому приміщенні ТОВ “Т.Д.К.” у селі Великі Гаї Тернопільського району.

Згідно з тактичним задумом, близько 11:00, під час робочого процесу, внаслідок недотримання вимог технічної експлуатації виробничого обладнання, виникла пожежа в приміщенні виробничо-технічної майстерні товариства. Про надзвичайну подію черговий охорони негайно повідомив рятувальників за номером «101» та керівництво об’єкта. До прибуття пожежно-рятувальних підрозділів вжито заходи для негайної евакуації персоналу з виробничих та допоміжних приміщень будівлі об’єкта та виробничо-технічної майстерні, організовано відключення електропостачання та газопостачання об’єкта, а також розпочато гасіння пожежі первинними засобами пожежогасіння.

Співробітники ДСНС, що прибули на виклик, розгорнули оперативний штаб, провели розвідку, здійснили розстановку сил і засобів, передбачених для ліквідації такого роду надзвичайних подій та вжили необхідних заходів для ліквідації пожежі. Всього до навчання залучено 41 рятувальника з підрозділів тернопільського гарнізону й 10 одиниць пожежно-рятувальної та спеціальної техніки.

Керував навчанням начальник оперативно-координаційного центру Головного управління полковник служби цивільного захисту Віталій Осадчий. Під час підбиття підсумків він відзначив, що захід такого типу має велике значення, оскільки дозволяє передбачити розвиток подій у реальних надзвичайних ситуаціях та розробити стратегії дій для ефективного їх подолання з мінімальними людськими та матеріальними втратами. Загалом, за словами керівника навчань, тренування пройшло успішно, рятувальники довели свою готовність діяти за призначенням.