Виставка мистецьких робіт «Містерія Пасхи» учнів та викладачів Тернопільської художньої школи імені Михайла Бойчука відкрилась у фоє Українського дому. Експозиція представленої колекції вражає повнотою та довершеністю тематичного підходу, сповнена світлим духом Великодня.

Так, вихованці відділу художнього оформлення текстилю, які займаються під керівництвом Алли Твердинюк, виготовили для виставки 16 писанок з тканини, оформлених бісером, а доповнюють їх ляльки – дівчата-українки та янголи.

Відділ образотворчого мистецтва представив 14 мистецьких робіт, серед яких малярство на склі, ткацтво, живопис (викладачі Деревяна Ірина, Іщук Юрій, Шпак Андрій Романович, Шпак Андрій Андрійович, Бутковська Соломія).

Особливою окрасою виставки стали ікони на дереві – роботи викладача Ігоря Зелінка – «Почаївська Богородиця» та «Зарваницька Богородиця».

Як сказав, коментуючи виставку директор Тернопільської художньої школи імені Михайла Бойчука Сергій Музика, ці дитячі роботи на Великодню тематику намальовані серцем, що є надзвичайно цінним, що надихає і стимулює дорослих на творчість, надає сенсів усім подіям життя, – і тим, що пов’язані з Великоднем, і просто щоденній, можливо в чомусь навіть звичній праці, але яка потім приносить такі особливі результати.

Діє виставка «Містерія Пасхи» в рамках мистецького фестивалю «Великодні мотиви».

 

 

Від admin2