Патрульні щодня опиняються в умовах, коли від їхніх дій залежить життя постраждалих. Опрацьовують виклики на пожежах, ДТП з потерпілими, бійках, домашньому насильству. Як жінки, так і чоловіки, в рівній мірі мають бути готовити надати домедичну допомогу всім, хто її потребує.

Тернопільські патрульні систематично проходять підготовку від фахівців та парамедиків, щодо надання такої допомоги громадянам в умовах воєнного стану.

Днями патрульні поділилися своїми знаннями та вміннями з пересічними громадянками, щоб кожна змогла подбати про себе та своїх рідних в екстрених ситуаціях.

Інспектори розповіли про алгоритми дій, які допоможуть у загрозливих для життя і здоров‘я ситуаціях та як надати першу домедичну допомогу потерпілому. А саме: розпізнавати невідкладні стани потерпілого; накласти джгут, тиснучу пов’язку, як правильно викликати швидку та коли, навпаки, можна своїми діями зашкодити, а не допомогти.

Патрульні завжди готові поділитися своїми знаннями, щоб в екстремальній ситуації кожен зміг допомогти собі, своїм близьким чи будь-кому, хто опинився в небезпечній для життя ситуації.