Цикл лекцій «Паліативна допомога» для студентів та викладачів Тернопільського національного медичного університету було прочитано фахівцем-онкологом з Бостона. Доктор Ольга Козирєва (Olga Kozyreva, MD) працює у Dana-Farber Cancer Institute (Бостон, США), який афілійований з Медичною школою Гарварду.

Ольга Козирєва – висококваліфікований лікар з великим досвідом роботи, заступник директора Інституту раку імені Дани Фарбер у медичному центрі Святої Єлизавети, викладає також у Медичній школі Університету Тафтса (США). Клінічна спеціалізація: колоректальний рак, рак печінки, підшлункової залози та шлунка; рак нирок, сечового міхура та простати.

Онкологічний інститут імені Дани Фарбер слугує головним навчальним підрозділом Гарвардської медичної школи та клінічним партнером лікарні Brigham & Women’s Hospital, де лікують онкологічні захворювання у дорослих, і Бостонської дитячої лікарні – центру лікування онкологічних захворювань і захворювань крові у дітей. Онкологічний інститут імені Дани Фарбер – один із співзасновників Гарвардського онкологічного центру імені Дани Фарбер та є членом Національної комплексної мережі онкологічних захворювань, і одним із провідних онкологічних центрів у світі.

Ми отримали багато вдячних відгуків від студентів Інституту медсестринства ТНМУ, медичного факультету та викладачів, які прослухали цикл лекцій. Продовження циклу лекцій планується у осінньому семестрі 2023 року. Висловлюємо свою вдячність лектору Ользі Козирєвій та Ользі Берг – виконавчому директору Ukraine Medical Consortium, який сприяє підвищенню кваліфікації українських медиків та пропонує провідні фахові навчання та тренінги.