Місцеві її називають Чортківською або ж Вигнанською вишкою. Офіційно це – радіорелейна станція Чортків. Саме завдяки їй не лише Чортківська громада, а й значна частина Чортківського району у старих його межах має радіо- та мобільний зв’язок, телебачення Т2 і т.д.

Вишка, що цілком очевидно, працює від електроенергії. Саме тому, коли внаслідок чергового масованого обстрілу московитами енергосистеми України ми поринали у цілковиту пітьму, або ж як зараз кажуть – блекаут, у жителів зникав і радіозв’язок, і телебачення Т2, і суттєво знижувалась якість мобільного зв’язку (або ж він зникав взагалі).
Надзвичайно важливо не допустити цілковитої втрати зв’язку із світом, коли у нас не буде ні можливості зателефонувати рідним, ні оновити стрічку у соціальних мережах, аби дізнатись, що відбувається, ні увімкнути радіо.
Саме для цього на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міський голова Чорткова ініціював придбання за кошти платників податків громади спершу сотні, а тепер ще 200 літрів дизельного палива для роботи генератора на радіорелейній станції Чортків.
Це дозволить людям навіть у моменти повного блекауту бути на зв’язку зі своїми рідними та отримувати актуальну та важливу інформацію від різних служб.