Сьогодні, 20 серпня, до Чортківської міської ради завітали понад два десятки представників національної скаутської організації «Пласт». Саме зараз у хлопців та дівчат зі всієї України проходить крайовий виховно-вишкільний табір «Легіон 24».

Молодь зустрілась із міським головою Чорткова Володимиром Шматьком. Пластуни розповіли, що сьогодні у них вже 11-й день вишколу. Спершу був навчальний етап, підготовка до табору «Легіон 24», а тепер молодь навчається військової справи, має справу із великими фізичними навантаженнями, на собі відчувають, що це таке – бути військовим. Окрім того, розвивають тайм-менеджмент та тімбілдінг.

Виховно-вишкільний табір «Легіон 24» вже підходить до свого логічного завершення, і один з останніх етапів – краєзнавчий – пластуни проведуть на Чортківщині, зокрема у Чорткові, у печері Млинки в с. Залісся та у с. Росохач.

Очільник міста поспілкувався із пластунами, розповів про місто Чортків та громаду, відповів на всі запитання допитливої молоді та подарував юним патріотам України три томи історії Чорткова, досліджені та написані Петром Федоришиним.