Громадська організація «Максимівська ініціатива» (Збаразький район) удруге привезла від закордонних благодійників гуманітарну допомогу для наших захисників. Перший вантаж волонтерський центр ТНМУ уже відправив для потреб бійців і військових госпіталів. Цього разу (30 червня 2022 року) отримано 200 кг лікарських засобів і 500 кг засобів медичного призначення.

«Є багато наших земляків у Франції, які живуть там упродовж тривалого часу. Вони організувалися в дієву діаспору з метою допомоги Україні, активно включилися в роботу з перших днів повномасштабного вторгнення росії. Згодом створили асоціацію «Vernon-Ternopil» («Вернон-Тернопіль»), до якої входять українці, народжені у різних містах нашої країни. Олександра Гуль народилася в Максимівці (Тернопільщина), а її чоловік Олександр Авксєнтьєв родом з Молдови. Вони стали ініціативними активістами і об’єднали навколо себе інших. Подружжя почало привозити гуманітарну допомогу до нас. Завдяки пані Олександрі це об’єднання асоціюють з Тернополем. Українці спільно з французами збирають медикаменти, продукти, військове спорядження. Окрім того, вони вже планують брати активну участь у відбудові України, організовувати спільні культурні проекти. Хочемо завершення війни і початку нового етапу співпраці», – розповіла заступник голови ГО «Максимівська ініціатива» Надія Тлумацька.

За її словами, Олександр Авксєнтьєв двічі відвідував Тернопільщину разом з президентом асоціації Micale Patrick та її речником Ledda Eric. Надія Тлумацька додала, що представники асоціації часто приїжджають в Україну.

Асоціація «Vernon-Ternopil» (Вернон-Тернопіль) співпрацює з громадською організацією «Максимівська ініціатива» (село Максимівка розташоване у Збаразькому районі). Членами цього об’єднання є люди з бізнесу, агенти з нерухомості, ті, які мають дотичність до влади.

«Дуже важливо для всіх нас, що Україна об’єднала українців і світ. Ми вдячні за підтримку французьким і італійським друзям», – висловив подяку голова ГО «Максимівської ініціативи» Михайло Хомишак.

Прес-секретар Яніна Чайківська