Завжди дарують гарний настрій квіти – для того створені, щоби ми могли радіти. І це справді так. Мимовільного погляду на квіти досить, щоби мир і спокій на хвильку торкнулися душі навіть під час війни. А якщо це квіти у саду квітникаря та селекціонера, то радість від споглядання розмаїття видів і барв неймовірна і нею хочеться ділитися. А якщо отримати квіти в подарунок, то на душі тепліє.

Позитивні емоції у складний воєнний час дарує квітковий сад тернополянина Ігоря Хороша, відомого селекціонера. Понад 30 років чоловік веде селекційну роботу, створює нові сорти квітів, є почесним членом світових квіткових товариств. Вивів понад 170 авторських сортів ірисів-переможців на міжнародних конкурсах, новий сорт півонії, яка має понад 160 пелюсток. А ще плекає бузок, магнолії, фіалки. Називає свої квіти пан Ігор так, щоби прославляти Україну: «Слава Україні», «Українська усмішка», «Український стиль», «Ліна Костенко», «Назарій Яремчук», «Мелодія Скорика» та багато інших.

Разом із рідними наших полеглих захисників ми завітали у квіткове царство пана Ігоря. Квітнуть іриси, магнолії – така розкіш і краса! Усміхаються квіти сонцю, небу та вітру, милують очі, ніжно хвилюють душу і ніби промовляють: «Все буде Україна». Букети емоцій і букети квітів ми отримали у подарунок. Багато цікавого нам розповіли і показали Ірина Шумада, завдяки якій ми потрапили сюди, працівник саду Олег. Теплі слова підтримки, затишне спілкування зігріли зболені серця тих, чиї найдорожчі віддали життя за країну. Квітковий вечір став тихим острівцем радості серед виру смутку, трагічних подій, звісток і болю. Зачерпнувши радості та тепла, тепер з новими силами продовжуватимемо щоденну працю задля Перемоги.

Прогулянка квітковим садом запам’ятається кожному, хто зміг тут побувати. Бажаємо квітникарю натхнення та удачі. Нехай народжуються нові квіти і своєю красою всім нагадують, що Україна є і буде.

Автор: Ірина Скасків