Директора будівельної компанії, що спільно зі сільським головою розтратив понад 300 тис грн з місцевого бюджету, триматимуть під вартою.

Тернопільський міськрайонний суд задовольнив клопотання слідчого ДБР, погоджене з прокурором, про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою з можливістю внесення понад 300 тис грн застави директору будівельної компанії, підозрюваного у розтраті майна територіальної громади та видачі завідомо неправдивих офіційних документів.

Нагадаємо, директор будівельної компанії з Тернопільщини, діючи спільно з сільським головою у грудні 2019 року уклав договір на будівництво водопроводу, хоча ці роботи вже були виконані жителями територіальної громади, а водопостачання було під’єднане ще у травні 2019 року. Через неправдиві відомості, внесені підрядником і головою органу місцевого самоврядування до акту приймання виконаних робіт, будівельній компанії було безпідставно перераховано з місцевого бюджету понад 300 тис грн.

Триває розслідування, що здійснюється слідчими третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Тернополі) ТУ Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури.

Прес-служба Тернопільської обласної прокуратури