У Підгороднянській громаді ліквідовано стихійні сміттєзвалища, що утворилися вздовж польової дороги в напрямку села Драганівка попри колишній піщаний кар’єр та колишній цегельний завод.

Як повідомили у Підгороднянській селищній раді, утворені вони самими ж мешканцями громади, яким простіше вивезти побутові відходи в безлюдні місця, ніж придбати сміттєвий бак і укласти угоду на вивіз цих відходів.

Такі безвідповідальні дії призводять не лише до забруднення навколишнього середовища, погіршення екології та здоров’я людей, а ще й тягнуть за собою адміністративну відповідальність.

Керівництво сільської ради нагадує, що в громаді затверджено «Правила благоустрою», згідно з якими створення стихійних сміттєзвалищ, складування обрізаного гілля з дерев, листя, відходів будівельних матеріалів та іншого сміття на територіях загального користування, зокрема на узбіччях доріг, біля власних домогосподарств, підприємств, установ, організацій, суворо заборонено!

– На завершення хочемо додати, що на ліквідацію стихійних сміттєзвалищ затрачаються чималі кошти, які могли б бути спрямовані на більш корисні справи для мешканців громади. Тому застерігаємо — кого буде впіймано на вивозі сміття в непризначені для цього місця — відшкодує все!, – підсумовують представники Підгороднянської громади.

Джерело: Тижневик “Номер один”