22 грудня 2021 року, з метою профілактики виникнення пожеж та загибелі людей на них, рятувальники 6 ДПРЧ 6 ДПРЗ та інспекторський склад Чортківського РУ Головного управління ДСНС України у Тернопільській області спільно з представниками Національної поліції, соціальних служб, комунальних установ та місцевих органів виконавчої влади провели відпрацювання житлового сектору Чортківської міської територіальної громади Чортківського району.

Робоча група для по будинкового обходу мешканців громади приділила особливу увагу до помешкань людей, які потребують соціальної підтримки. З мешканцями домоволодінь проведені профілактичні бесіди, роз’яснено вимоги правил пожежної безпеки в побуті та інструктажі з питань безпечної експлуатації електромережі, електронагрівальних, газових, опалювальних приладів тощо. Обстежено технічний стан опалювальних печей та електрообладнання, надано практичну допомогу та роздано тематичні пам’ятні листівки на протипожежну тематику.

Проведено практичне відпрацювання дій під час пожежі в Чортківській міській раді із залученням чергового караулу 6 ДПРЧ 6 ДПРЗ Головного управління ДСНС України у Тернопільській області. Проведено евакуацію працівників Чортківської міської ради, відпрацювали надання першої домедичної допомоги потерпілому та основні правила користування вогнегасником, наголошено на важливості дотримання правил пожежної безпеки в побуті.

Не залишилось без уваги і підростаюче покоління. Рятувальники завітали до місцевого дитячого садка та школи, де навчали дітей, як потрібно діяти у випадку виникнення різних небезпечних ситуацій, а також наголосили на дотриманні правил пожежної безпеки під час святкування Новорічних та Різдвяних свят