Дивовижну картину могли спостерігати нещодавно перехожі поблизу Тернопільської спеціалізованої школи №3. Четверо маленьких янголят з білими кучериками, з дзвіночками в руках, і козачок, який зосереджено тримав великого дідуха, на казковому поїзді поважно під’їхали до входу, покрокували досередини і…  залунала музика.

Більше того, це була пісня, у якій говорилося про Різдво і добро, про щастя і радість, про свята, які наближаються, і про піднесений та урочистий настрій, що вони несуть із собою. Співали її діти, одягнені у красиві кожушки, жупанчики, високі козацькі шапки та квітчасті хустки, разом із директоркою школи Русланою Петрокушин. А тоді Руслана Володимирівна натхненно привітала усіх з новорічними та різдвяними святами, і пісня зазвучала ще голосніше, ніжно і радісно ведучи за собою в атмосферу передчуття свята.

А янголята в цей час у школі, біля святково прикрашеної ялинки, намагалися творити дива: з усіх сил розтирали долоньками сніжинки, дмухали на них, підкидали догори, стрибали разом із ними, намагаючись додати їм енергії для польоту, аби до свят нападало у нас хоч трохи снігу. Але, на жаль, незважаючи на всі їхні зусилля, снігопаду, заметілі, завірюхи чи бодай просто інію, за вікном не з’явилося. Однак маленькі диводії не втрачали надії, що їхні зусилля увінчаються успіхом, і далі продовжували працювати над творенням снігу. Але за деякий час таки втомилися від цих непростих передноворічних зусиль, посідали під ялинкою та… підкріпилися смачними домашніми пампухами, яких спеціально напекли до свят…

Ось такою була казкова історія, що наприкінці навчального семестру 2020 року сталася у третій школі, і таким було новорічне вітання, яке разом з директоркою школи Русланою Петрокушин записали учасники вокального ансамблю «Солов’ята» – учні 5-6 класів, виконавши пісню Бориса Таршиса «Світлого Різдва». До речі, це вперше за весь час, коли у школі існує така традиція, директор співала разом із учнями.

«Цей досвід для мене виявися дуже несподіваним, непростим, але надзвичайно цікавим, – поділилась враженнями Руслана Володимирівна. – Дуже весело було спостерігати і за нашими безпосередніми та щирими янголятами, ролі яких виконали першокласники і наймолодший серед них – учень недільної школи».

Автором ідеї проєкту виступила вчителька музики Анелія Махно, відеоверсію зробила Ірина Островська. А побачити новорічне вітання директора і учнів ТСШ№3 можна на сайті школи. Можливо, саме завдяки цьому доброму і світлому відео, щирим і теплим словам, дорослим і малим глядачам – учням школи, педагогам, працівникам, батькам та колишнім випускникам, просто друзям та усім тернополянам, для яких і адресувалося це вітання, стане легше і світліше на душі, незважаючи на усі складнощі року, що минає, відчуватимуться Дух Різдва та атмосфера свята.

Олена Лайко, «Тернопільська Липа»

Від admin2