Спеціалісти Тернопільського обласного Центру громадського здоров’я пропонують жителям області святкувати новорічні свята в обмеженому колі людей. Втім, щоб святкування було веселим провести його в онлайн-форматі.

«Через активне поширення COVID-19 в нашому регіоні, при плануванні святкування, варто брати до уваги свою безпеку та безпеку своїх близьких. Адже “найпопулярніші” способи зараження – родинний, через друзів та на роботі», – йдеться у повідомленні Центру.

Там рекомендують зібратись із друзями та рідними за допомогою відео дзвінка. Влаштувати онлайн зустріч: пообідати віртуально в теплому колі.

«Разом відкривайте подарунки, розповідайте вірші, грайте в ігри, робіть новорічні прикраси. Все це не вимагає фізичної присутності великої кількості людей, але все ще зближує та дарує святковий настрій», – додають в Центрі громадського здоров’я.

Також рекомендують прикрасити дім створити “зимову сценку”, де можна зробити сімейні новорічні фотографії. Змайструвати щось своїми руками, написати листівку, зготувати печиво, і подарувати його сім’ї, друзям та сусідам, поштою або залишивши біля дверей.

«Якщо хочете відвідати церкву, це також можна зробити онлайн або за допомогою телебачення. Так буде безпечніше та дасть заспокоєння, адже в комфорті власного дому, ви зможете побути на самоті зі своєю вірою та думками», – розповідають в установі.

Цей рік навчив нас цінувати домашній комфорт та близьких людей. Коли обставини вимагають компромісу, завжди можна підійти до цього з креативом та отримати ще більше задоволення та радості.