З березня 2020 року 106 бойових військових частин Збройних Сил України харчуються за каталогом продуктів. Каталог містить 409 видів продуктів на вибір. Схожа система використовується у майже всіх арміях держав-членів НАТО.

Решта, так звані небойові частини, до яких відносяться, наприклад, бази, склади і арсенали, харчуються за системою аутсорсингу, яка передбачає повний цикл дій суб’єкта господарювання від закупівлі продуктів до подачі готової їжі на стіл.

Наразі триває реалізація заходів, пов’язаних з переходом усіх військових частин Збройних Сил України на харчування за каталогом. Як показала практика впровадження каталогу у попередні роки, для забезпечення найкращої ефективності цей процес не можна здійснити одномоментно, деякі питання детально аналізуються, і проробляються шляхи їх вирішення.

Так, для забезпечення системи харчування за каталогом необхідно мати близько 4 тисяч осіб обслуговуючого персоналу, який буде утримуватись за рахунок штатної чисельності Збройних Сил України. Також сьогодні є потреба у придбанні відповідного обладнання для зберігання харчових продуктів. Крім того, до кінця року ще діють укладені раніше договори із постачальниками за системою аутсорсингу.

Від admin