Менш як за дві години оперативники рошукали підозрюваного в крадіжці. Чоловік викрав з нежитлового будинку електроінструменти на кілька тисяч гривень. На слід злодія допоміг вийти поліцейський собака. Про це повідомив начальник Тернопільського відділення поліції Володимир Гарасимів, пише Суспільне.

Крадіжка сталася 13 травня з 9 до 11 години в селі Байківці біля Тернополя, коли господаря не було на обійстю. Про крадіжку він повідомив на лінію “102”. Чоловік розповів, що з будови зникли болгарка, два перфоратори та циркулярна машинка.

“В середину новобудови зловмисник проник шляхом віджиму металопластикового вікна в цокольному приміщенні”, – розповів начальник Тернопільського відділення поліції Володимир Гарасимів.

За допомогою собаки, який визначив напрямок ймовірного руху злочинця, поліцейські відпрацювали маршрут. На вулиці Стуса в Тернополі, переглянувши відео з камер відеоспостереження, встановили чоловіка, який ніс при собі сумку, – розповів Володимир Гарасимів.

Підозрюваний –  житель Шумського району. Чоловік неодноразово потрапляв в поле зору правоохоронців за майнові злочини.

Його затримали згідно зі статтею 208 КПК. При собі чоловік мав сумку з викраденими електроінструментами.

Вирішують питання про оголошення йому підозри згідно з частиною 3 статті 185 ККУ – крадіжка, поєднана з проникненням у житло, – карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років. Також йому обирають міру запобіжного заходу – тримання під вартою.

Працівники поліції перевіряють шумчанина на причетність до аналогічних злочинів.

Від admin