Згідно з новими правилами, НКРЕКУ наказує нещадно штрафувати українців, хоча б на день прострочили абонплату за газ – при цьому варто знати, що, згідно з тими ж правилами, абонплата буде вважатися внесеною з того моменту, як кошти будуть зареєстровані на рахунку постачальника послуги.

За кожен день прострочення внесення абонплати за газ українців штрафуватимуть. Очікують серйозні штрафи, нараховуватися які будуть виходячи з формули “дворазова вартість за кожен день прострочення”, пише ukrainianwall

При цьому слід пам’ятати, що абонплату за газ слід вносити не пізніше 20-го числа кожного місяця, повідомляє Обозреватель.

Примітно, що відмовитися від абонплати за газ мають право тільки ті українці, які розірвали договори, укладені з операторами газорозподільних систем.

Розмір абонентської плати розраховується виходячи з обсягу спожитого газу в період з 1 жовтня 2018 по 30 вересня 2019 року. Весь газ в кубометрах, які витратив споживач, множиться на діючий тариф, після чого ділиться на 12 місяців. Сума, отримана на виході такого рівняння і буде вважатися розміром абонентської плати за газ.

газовые тарифы

Від admin