Світлані Глущак з Тернопільщини подарувала наперсток жінка, яку вона ніколи в житті не бачила.  Загалом в колекції понад 250 наперстків з 30 країн. Про це повідомляє “Суспільне. Тернопіль“.

Світлана розповідає, що в Україні сувенірні наперстки не користуються популярністю. Саме тому її друзі мандруючи почали звозити унікальні екземпляри з різних куточків світу:

“Цікавий для мене дуже наперсток, який мені передала моя віртуальна коліжанка з Аргентини, яку я ніколи не бачила, але вона має тернопільське коріння. Вона родом звідси. Зараз вона проживає в Аргентині. Своїми рідними вона передала для мене отакий наперсток, вона хотіла зробити мені “презент”, але в їхній місцині не було подарункових наперстків, і тому вона взяла звичайний для шиття металевий наперсток, занесла майстру, щоб він напаяв 2 монети, які ходять в них в Аргентині, і получився такий наперсток. Це було дуже для мене несподівано і дуже зворушливо в тому плані, що мені просто на роботу приносить дівчина подаруночок і каже: це вам від Стефанії Мацо з Аргентини.”

завантаження (1)

Від admin